top of page
Imola Ceramica Logo 2015

CERSAIE 2016

16 oktober 2015

Igen i år var Colour Ceramica på Cersaie messen der afholdes hvert år i Bologna, Italien. Cersaie er verdens største messe for keramiske fliser. Steen Henry og Peter sørgede for præsentation af de seneste nyheder fra vores fabrikker Imola Ceramica, La Faenza Ceramica, Leonardo Ceramica, Aquacolor, NordCeram samt RAKO til de fremmødte danske kunder. Vi har samlet lidt billeder og indtryk fra turen som vi vil forsøge at koge sammen nedenfor. Disse produktnyheder vil vi også præsentere i de kommende måneder herhjemme i Danmark.

 

Imola Ceramica præsenterede hele ni nye serier på dette års messe. Crepedechine, Marmononmarmo, Play og Re_Colour er navnet på fire af de nye serier, alle sammen til væg. Nævnes skal især Play med sine varme bløde farver og en flot tyk glasur. Serien er helt ren i sit design og produceres i 20x60 cm. Serien Re_Colour i 30x60 cm er enhver designers drøm med en flot afstemt farveskala der matcher den nye Re_Micron serie. En flot klassisk vægflise i opdaterede farver der med sine rektificerede kanter giver et stramt minimalistisk udtryk.

Re_Micron serien blev præsenteret som en nyfortolkning af den klassiske bestseller Micron. Re_Micron har et lidt mere afdæmpet udseende og har fået en opdateret farveskala i forhold til sin navnebroder. Til at starte med produceres serien i to formater, hhv. 30x60 samt 60x60 cm, og i syv forskellige farver. Farverne er nøje afstemt med tidens trend og især den grå-beige og mellem-grå farve er værd at bemærke.

Hovedtrenderne på messen var som sidste år: beton, træ og naturstenslook. Imola Ceramica lancerede en bl.a. en ny beton-look serie ved navn Origini der bl.a. inkluderer storformatet 90x90 cm. En yderst tro serie mod beton-looket der produceres i tre formater. Serien er gennemfarvet og kan derfor anvendes til det private såvel offentlige rum såsom caféer, restauranter, receptioner mv. hvor man ønsker et stilrent udtryk.

Årets "højdespringer" af nyhederne fra Imola Ceramica bliver serierne X-Rock og Walk. Salget er allerede igang af Walk serien, der er blevet taget godt imod. Walk serien har et pænt udtryk med gode farvenuancer og et stilrent design med små fossil-lignende aftryk. Walk produceres i 30x60 cm samt 60x60 i seks forskellige farver til yderst favorable priser for en gennemfarvet flise. X-Rock har, som navnet antyder, et flot sten-look i fire forskellige farver og tre formater. X-Rock er gennemfarvet og passer perfekt til den moderne bolig. Til X-Rock serien har Imola Ceramica produceret en underserie kaldet Rocker. Rocker er produceret med et klassisk skiferlook og fås i fire forskellige farver i 30x60 cm og så i det altid salgbare format 30x30 cm. Rocker er, ligesom X-Rock, rektificeret og gennemfarvet.

Ønsker du at læse/se mere omkring de nye serier fra Imola Ceramica kan du klikke på serienavnene nedenfor.

Leonardo Ceramica Logo 2015
La Faenza Ceramica Logo 2015
Aqua Color Logo

Leonardo Ceramica præsenterede på årets messe to nye serier: District og Factory. Begge serier spiller på det rå look hvor Factory var inspireret af betonlook mens District leder tankerne hen mod et udtryk fra metallets verden.

Factory er som nævnt en relativ rå serie der kan lede tankerne hen mod bestselleren Frisia fra La Faenza. District adskiller sig dog ved at have en meget svag tekstureret prægning i sin overflade - en detalje man først ser ved nærmere eftersyn tæt på, der dog giver et flot udtryk i flisen. Serien produceres i fire forskellige farver i fire forskellige formater + stav mosaik mix. Formatet 75x75 cm er et oplagt valg til nybyggede huse, men også stavene kan give flotte løsninger med sine tre forskellige formater i én pakke. 

Serien District er med sit koldere design et moderne, minimalistisk valg til den moderne bolig. Stramme linjer og rolige overflader gør at seriens fire farver og to formater gør den til et frisk pust i Leonardo programmet. Til District serien kunne også fås 7,5x30 cm fliser med imiteret murstens-look, til at underbygge det rå look. Et format man ser mere og mere bryde frem sat op i halvforbandt mønster.

Ønsker du at læse/se mere omkring de nye serier fra Leonardo Ceramica kan du klikke på serienavnene nedenfor.

La Faenza Ceramica præsenterede denne gang tre nye serier holdt i deres vanlige moderne og minimalistiske stilart. De nye serier hedder: Cottofaenza, Legno Del Notaio og Levante. Serien Levante er vægflise serie produceret i formatet 25x75 cm, rektificeret. fliserne er lavet med pre-cut teknologi der betyder at man får indtrykket af lange stramme linjer til en fornuftig pris. Levante har et mildt rustikt udtryk og fås i klassiske farver. En serie skabt til det private hjems badeværelse.

Cottofaenza er en serie i tre formater, bl.a. 90x90 cm, og i fire farver. Serien henter inspiration hos det klassiske cotto-look men gør det på en flot nutidig måde. Blandt andet formatpakken gør serien oplagt at anvende i nybyggede huse hvor man ønsker lidt sjæl samt romantik.  Farvepakken er utrolig flot afstemt og især den sorte samt beige farve blev taget godt imod. Generelt set så man en del fabrikker præsentere nye serier der enten nyfortolkede eller efterlignede det klassiske cotto-look. Vi mener bestemt af La Faenza med sin nyfortolkning vil ramme den danske smag.

Legno Del Notaio er som noget nyt produceret som en "storytelling-serie". La Faenza Ceramica har opkøbt dele af et gammelt trægulv fra et lokalt bibliotek for at imitere udseendet. Serien er produceret i fire farver: Old, BS, B, Natural. Old farven er den farve gulvet havde efter mere end 100 års slid. Herefter har man slebet gulvet én gang for så at få udtrykket som farve BS skildrer. Endnu en slibning giver farven B og efter tre slibninger er man kommet ned til trægulvets oprindelige udtryk, deraf navnet Natural. Dette er hvordan gulvet så ud i biblioteket da det blev lagt for over 100 år siden. Serien kan således fortælle en historie i sig selv - søger man autencitet er Legno Del Notaio et godt bud.

Ønsker du at læse/se mere omkring de nye serier fra La Faenza Ceramica kan du klikke på serienavnene nedenfor.

Sidste år havde Aqua Color et af messens skarpeste nyhedssortiment ifølge vores mening, så der var lidt at leve op til på dette års Cersaie messe, heldigvis skuffede belgierne ikke i år. Af nyheder kan nævnes mosaik af ægte lavasten, mosaikker med prægede mønstre i glasuren samt glasmosaik med 3D-effekt. Lavastens mosaik blev præsenteret både som klassisk kvadratisk mosaik samt stavmosaik. Standen var bygget flot op, hvor nyheder samt allerede kendte mosaikker fra sortimentet blev præsenteret i "stemnings-kasser" for inspiration.

Igen i år var der fokus på genbrugsmosaik der bl.a. produceres i mikroformatet 0,6x0,6 cm. Mosaikken er lavet af gamle skærme, hvad end det er fra tv, smartphones eller andet glas. Produktet er produceret ud fra 100% genbrugsmateriale og er oplagt til private for såvel offentlige byggerier der ønsker at have en grøn profil. Mosaikken findes i flere spændende variationer og med sin produktionsteknologi er der her tale om et helt unikt produkt.

 Nyhederne blev taget godt imod og Aqua Color formår at udbygge på deres i forvejen bredde sortiment. Vi vil komme rundt og præsentere disse nyheder sidst i efteråret når prøvemateriale ankommer til DK.

RAKO LOGO

RAKO havde primært fokuseret på at præsentere nye vægfliser i 20x60 cm. Herudover lancerede fabrikken en ny trælook serie i 15x60 cm, produceret med CDS-teknologi samt rektificeret. Omend det ikke var en messenyhed bliver Cemento produceret i 15x60 cm til det danske marked, hvilket vil være en produktnyhed efteråret 2016. Cemento serien blev introduceret sidste år og har et flot beton-look der passer godt ind til den danske smag.

På Object serien til arkitekter var der i år ingen nyheder. Sortimentet fortsætter med sin brede farvepakke for de glaserede fliser i hhv. RAKO Color One samt RAKO Color Two og de uglaserede varianter fra Taurus serien som alle lagerføres på vores danske lager i Vejen.

Vi takker alle de fremmødte på vores stande for en god messe og ser frem til at ses i Bologna igen i 2016.

bottom of page