top of page

Metroflisen - kendt fra TV.

Metroflisen er den lille hvide flise med facet kant som man igennem det sidste stykke tid har kunnet opleve på sit TV. Hvis man bl.a. har set "Spise med Price", "Price inviterer" eller andre bolig- og indretningsprogrammer vil man uden tvivl have stødt på Metroflisen der er blandt tidens mest efterspurgte keramiske fliser. Især til køkkener har efterspørgslen været stor, hvor flisen passer perfekt over bordpladen. Med dens kantede look giver den et eksklusiv fransk bistro-look, kombineret med at den har en dejlig nem flade at rengøre efter f.eks. madlavning.

Fliser med facet findes i mange forskellige formater, men den originale metro flise måler dog 7,5x15 cm. Navnet har flisen tilegnet sig, da den er anvendt på de fleste metrostationer i Paris, gennem mere end 100 år.

Metroflisen vist i baggrundenunder Price Inviterer

En af flisens primære kvaliteter er dens evne til at reflektere lys qua dens facet kanter. Dette gør flisen oplagt til rum og steder hvor belysningen ikke er særlig kraftig, f.eks. mellem køkkenbordplade og køkkenskabe. Flisen passer også perfekt til f.eks. badeværelser i kombination med store minimalistiske fliser.

Som nævnt findes i flisen i mange formater, og her hos Colour Ceramica har vi valgt at holde os tro til originalen og lagerfører således 7,5x15 cm formatet i tre forskellige farver: hvid, sort og creme. Vores flise er nøje udvalgt med en elegant fin og ren glasur, og facentkantens udførelse og fremhævning, som er så vigtig for det rigtige slutresultat, har de helt rigtige proportioner. For at se billeder og yderligere detaljer om vores klassiske metroflise, klik da her.

Senest har Imola Ceramica lavet en nytænkning på Metro flisen og præsenteret serien Cento Per Cento. Fliserne måler, meget utraditionelt, 12x18 cm og fås i hele 8 forskellige bløde farve. Serien har tilhørende dekor fliser med sjove og flotte kombinationsmuligheder der puster helt nyt liv i "den gamle" metroflise. For at se billeder og yderligere detaljer om Imolas nyfortolkning, klik da her.

Metroflisen vist i baggrunden i Spise med Price
bottom of page