top of page

NYESTE FLISETREND: PATCHWORK FLISER

16 september 2014

Læser man diverse boligmagasiner eller ser nogle af de boligprogrammer som ruller over tv-skærmen i disse dage, kan man næsten ikke undgå at have stødt på den nyeste keramiske flisetrend: Fliser med Patchwork mønstre. 

 

Ønskes moderigtig keramiske fliser til boligen og synes metroflisen som et for oplagt valg, så er disse nye Patchwork fliser et godt alternativ. Fliserne passer perfekt på en enkeltstående væg der kan tåle lidt ekstra opmærksomhed, eller til henover køkkenbordpladen hvor der gerne må være lidt ekstra liv og inspiration. 

 

Er man på udkig efter Patchwork fliser er der her et par parametre man bør være opmærksom på, og tage med ind i sine overvejelser, inden valget foretages.

 

I) Designs / mønstre: Som tommelfingerregel indeholder en god serie mindst 10-12 forskellige designs/mønstre. Er der tale om færre designs kan væggen hurtigt komme til at se for ensartet ud.

Pachwork fliser fra Colour Ceramica

II) Farver: Der skal være mange designs, men en god Patchwork serie bør holde sig til 3-5 faste farver med tilhørende nuance forskelle. Selvom der ønskes et vilkårligt udseende, vil for mange farver betyde at væggen bliver alt for rodet. Ved at benytte et færre antal af farver bevares en tilpas ro og æstetik på den opsatte flade.

 

III) Format: Formatet bør som udgangspunkt være kvadratisk, men rektangulære fliser kan også gå an. Fliserne bør hverken være for store eller for små. Vi anbefaler et sted mellem 10x10 cm og 20x20 cm af et par grunde. Bliver formatet 10x10 cm eller derunder vil man opleve at udseendet bliver for rodet. Flisens design vil have svært ved at komme til sin ret på så lille en flise, og med mange flere fliser pr. m2, men ikke nødvendigvis flere designs, vil de samme fliser gå uhensigtsmæssigt mange gange igen. Omvendt, er formatet 20x20 cm eller større, bliver pladsen ofte knap til de mange forskellige designs, og således ender resultatet tit lidt halvhjertet og ikke varieret nok. Vores egen Patchwork flise måler 13,2x13,2 cm.

 

Man bør også holde sig fra at blande formater. Anvendes der forskellige formater på samme flade vil det give forstyrrelser, og de største formater ved en blanding vil hurtigt få en alt dominerende rolle samt optage al fokus.

 

Her hos Colour Ceramica er vi hoppet med på moden og har hjemført vores egen Patchwork serie til vores danske lager. Serien er nøje udvalgt med en elegant fin og ren glasur, fordelt på 16 unikke designs i klare farver. For at se billeder og yderligere detaljer om vores Patchwork fliser, klik da her.

Pachwork fliser fra Colour Ceramica
bottom of page